...

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Bahar Yarıyılı Katkı Payı ve Öğrenim Ücretine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
03/03/2023

03.03.2023 Tarih ve 32121 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 129 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesine İstinaden;

 

Katkı payı ve öğrenim ücreti

MADDE 2- (1) “Ailesi veya kendisi olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve herhangi bir Devlet yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden veya olağanüstü hal ilan edilen illerdeki Devlet yükseköğretim kuramlarında eğitimine devam eden öğrenciler ile olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve bu illerdeki Devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam eden yurtdışından kabul edilmiş öğrencilerin 2022-2023 Eğitim- Öğretim yılı bahar dönemi için ödemeleri gereken katkı payı ve öğrenim ücreti Devlet tarafından karşılanır. Söz konusu öğrencilerden 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı bahar dönemi için katkı payı ve öğrenim ücreti alınmış ise yükseköğretim kurumlan tarafından öğrencilere iade edilir,” hükmü gereği;

Hükmü uyarınca ailesi veya kendisi olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden öğrencilerimizin (Uluslararası Öğrenciler hariç) 31.03.2023 Cuma günü mesai saati bitimine kadar ekte belirtilen harç iade formunu doldurup ıslak imza ile öğrenim gördüğü akademik birimlere şahsen, e-posta aracılığı veya harç iade formunun kargo ile gönderilmesi halinde öğrencilerimizin ödemiş oldukları katkı payı veya öğrenim ücretleri iade edilecektir.

Ek-1 Harç İade Formu

Ek-2 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi

Not:

• Harç iadesi için IBAN numarasının verilmesi zorunludur.

• IBAN numarası öğrencinin kendi banka hesabına ait olmalıdır. IBAN numarası ile öğrencinin isminin eşleşmemesi durumunda veya IBAN numarasının yanlış olması durumunda banka tarafından iade yapılmamaktadır.

• İade tutarı ile ilgili sorunlarınızı Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu/ Enstitü öğrenci işlerine iletiniz.

• Başvuruda bulunan öğrencilerimizin Öğrenci Bilgi Sisteminde (UBS) ikametgâhları kontrol edilerek OHAL ilan edilen illerde olanların katkı payı veya öğrenim ücretleri iade edilecektir.

 

 Akademik Birimlerimiz Web Sayfalarına Ulaşmak İçin Tıklayınız.