...

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Öğrenci Kimlik Kartı, Diploma ve Diploma Ekinin Kaybolması veya Yeniden Düzenlenmesi Hk.
12/07/2023

Üniversitemiz Akademik birimlerinden mezun olan ve diplomalarını kaybeden öğrencilerimiz, Üniversitemiz Diploma Yönergesine göre yapması gerekenler;

1- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Dilekçe yazmaları gerekmektedir. 

Örnek Dilekçe İçin Tıklayınız.

2- Üniversitemiz Strateji Geliştirme Daire Başkanlığ hesap numarasına 500.00TL 2. Nüsha Diploma bedelini yatırmaları ve yatırdıklarına dair dekontu dilekçeye eklemeleri gerekmektedir.

Hesap Numarasına ulaşmak için Tıklayınız.

3- Son olarak herhangi bir yerel veya ulusal gazeteye diploma veya diploma ekini kaybettiğine dair ilan vermeleri gerekmektedir. Bu ilanı da dilekçeye ekleyip (Dilekçe,Dekont ve Gazete İlanı) Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen veya Kargo yolu ile müracaat etmeleri gerekmektedir. 

Kargo yoluyla başvuruda bulunabilmektedir. (Kargo yolu ile yapılacak başvurularda gönderilecek yer yine Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı olmalıdır.)

Diploma veya diploma eklerini şahsen müracaat ederek veya noterden alınan vekalet ile mezun olunan akademik birimden alınabilmektedir. Kargo yolu ile gönderim sağlanamamaktadır. 

Öğrenci Kimlik Kartının Kaybolması Durumunda Öğrencilerin Yapması Gerekenler:

1- Üniversitemiz Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı hesabına 250.00TL kayıp zayii bedelini yatırmaları ve yatırdıklarına dair dekontla ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir. Öğrenci Kimlik Kartınızı şahsen almanız gerekmektedir. 

Hesap Numarasına ulaşmak için Tıklayınız.