...

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYITLARINDA ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER
20/09/2023

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

DERS KAYITLARINDA ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

1-) Ders Kayıt İşlemleri

25-29 Eylül 2023 tarihleri arasında Üniversitemiz bünyesindeki bütün Fakülte/Enstitü/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu ve hazırlık sınıfı öğrencilerinin https://ubys.nevsehir.edu.tr web adresinden ders kayıt işlemlerini yapmaları ve danışman onayına göndermeleri gerekmektedir.

*Ders seçiminizi ders kayıt haftasında yapmalısınız. Ayrıca, öğrenim süresini aşan normal öğretim öğrencilerimiz ve aynı anda iki farklı diploma programında kaydı olan öğrenciler katkı payı ücretini, ikinci öğretim öğrencilerimiz ise öğrenim ücretlerini yatırdıktan sonra ders kaydını yapacaklardır.

*Ders seçimi yapacak öğrenciler “Öğrenci Bilgi Sistemi - Öğrenci Ders Seçimi Kayıt yenileme / ÖĞRENCİ DERS SEÇİMİ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ” ekranına girerek ders seçimlerini yapacaklardır. Ders seçimlerini yapan öğrencilerimiz ekranın sağ üst köşesinde bulunan kaydet sekmesine tıklayarak danışman onayına göndermeleri gerekmektedir. Danışmanınızın onayından sonra ders kayıt işlemleriniz gerçekleşmiş olacaktır. Ayrıca öğrencilerimiz “https://dosyalar.nevsehir.edu.tr/b32d566c738c358129c43f55780af03a/ogrenci-kullanim-kilavuzu-tamami-20.05.2016-3.pdf” bağlantısındaki tanıtım kılavuzunu okuyarak ders seçiminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi sahibi olabilirler.

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı güz döneminde Üniversitemiz akademik birimlerinde öğrenim gören öğrencilerimiz aşağıda belirtilen tarihlerde ders kaydı yapabileceklerdir. Yeni öğrenci otomasyon sistemine geçtiğimiz için ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için belirtilen günlerde ders kayıtlarını yapmaları ÖNEMLE rica olunur.

Derse Kayıtlanma Tarihi

Akademik Birim

25 Eylül 2023 Pazartesi

Fen Edebiyat Fakültesi                                            

Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu      

Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü     

 

26 Eylül 2023 Salı

Eğitim Fakültesi                                                       

Güzel Sanatlar Fakültesi                                           

İlahiyat Fakültesi                                                   

Meslek Yüksekokulu                                                

Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO

Fen Bilimleri Enstitüsü                             

 

27 Eylül 2023 Çarşamba

Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu      

Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu     

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu              

Diş Hekimliği Fakültesi                        

Turizm Fakültesi                                               

Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi 

Spor Bilimleri Fakültesi                                           

Sosyal Bilimler Enstitüsü                                      

Turizm Araştırmaları Enstitüsü                     

 

28 Eylül Perşembe

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi                          

Mühendislik Mimarlık Fakültesi                                

Kozaklı Meslek Yüksekokulu                                  

Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm MYO          

Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu    

 

  

2-) Katkı Payları / Öğrenim Ücretlerinin Ödenmesi

* Katkı Paylarınızı (öğrenim süresini aşan normal öğretim öğrencileri ve aynı anda iki farklı diploma programında kaydı öğrenciler) Öğrenim Ücretlerinizi (ikinci öğretim öğrencileri) 25-29 Eylül 2023 tarihleri arasında 11 haneli T.C kimlik numaranız ile Türkiye’nin her yerindeki Ziraat Bankası şubelerinden ödeyebilirsiniz.

(Bankamatik ile katkı payı/öğrenim ücreti yatıracak öğrenciler anlaşmalı üniversiteler kısmından ödeme yapmaları gerekmektedir.) Havale ile ödeme yapılmayacaktır.

*Ödeme işlemini gerçekleştirdikten sonra banka görevlisinden 2 (iki) adet dekont almanız   gerekmektedir. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti dekontunu kayıt yenileme tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına veya Akademik danışmanınıza teslim etme zorunluluğunuz yoktur. Fakat oluşabilecek sorunların çözümü için dekontunuzu saklayınız.

*02 Ekim 2023 itibariyle güz yarıyılı dersleri başlayacaktır.

*Haklı ve geçerli sebeplerle bu süreler içinde kaydını yeniletemeyen öğrenciler, 02-06 Ekim 2023 tarihlerinde ilgili birim ile iletişime geçmelidir. Bu öğrencilerin kayıtları,  mazeretlerinin haklı ve geçerli olduğu ilgili birimin yönetim kurulunca kabul edilmesi koşuluyla yenilenebilir.

*25-29 Eylül 2023 ve 02-06 Ekim 2023 tarihleri arasında ders kaydını yapmayan öğrenciler güz dönemi için ders kaydı yapamazlar ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

** Kayıt dondurmak isteyen öğrencilerimiz, yarıyıl başlangıcından (02 Ekim 2023) itibaren bir ay içerisinde   kayıtlı bulunduğu akademik birime kayıt dondurmak istediğine dair dilekçe ibraz etmek zorundadır.